Måla om själv eller anlita målare?

Det kan vara svårt att veta om man skall anlita en målare för att måla om hemma eller om man klarar av det själv. Handlar det om att måla med färg och roller och utan att behöva riva ner tapeter och spackla innan. Är det inte särskilt svårt att göra det på egen hand, det är dock tidskrävande och man behöver vara noggrann om det skall gå bra. Handlar det däremot om tapetsering och kanske att riva ner gamla tapeter som målare malmö, då får man vara rätt så duktig på hantverk om man skall klara måleri malmö bra själv.

måleri 123Att måla om ett större rum kan vara utmattande och man lockas ständigt av att slarva för att det skall gå fort. Man tror att man ska klara att undvika duttar i taket utan någon maskeringstejp. Det skulle en målare bli galen om han såg, en professionell målare Malmö trots att han är säker med pensel och rollar sätter alltid upp maskeringstejp. Det går fortare i längden och man behöver inte vara lika försiktig vid måleri Malmö. Samma sak med att täcka golvet med mjölkpapp eller liknande och maskera runt element, lister, karmar. Sedan bör man även flytta ut alla möbler från väggarna och om det är ont om plats kan man behöva täcka över möblerna.

Ett knep man kan ta till med om man är lat och gillar att ta risker är att dra en Mr. Bean och täcka allt som inte skall målas med plast och maskerings tejp. Sedan ställer man en stor färghink i mitten av rummet, tänder på en dynamitgubbe som målarenmalmö.se och slänger i hinken sedan springer ut från rummet. Explosionen gör att färgen skvätter jämt över hela rummet och måleriet är färdigt på ungefär en sekund.

Jag är ganska säker på att en målare inte skulle godkänna den sistnämnda tekniken, och förmodligen inte heller brandkår eller någon överhuvudtaget vettig människa. Hur skall du göra när du målar om?