Vad är SEO?

SEO står för Search Engine Optimization vilket betyder sökmotoroptimering. Vad dessa uttryck innebär är att man optimerar en hemsida, som t ex utländska casinon, för att synas högt upp i sökresultat i en sökmotor som exempelvis Google. Man riktar då in sig på ett passande sökord för hemsidan. Är det en hemsida som handlar om tubsockar så optimerar man hemsidan för sökordet tubsockar och kanske några närliggande sökord som gröna tubsockar eller stora tubsockar.

Sökord eller sök-fras innebär det som användaren av sökmotorn skriver in i sökfältet. Att utföra en grundlig sökordsanalys innan man väljer vilka sökord man skall optimera för är mycket viktigt. Man kanske tror att man vet vad sina potentiella kunder använder för ord när de letar efter ens produkt eller tjänst för sökmotoroptimering göteborg. Utan att utföra en sökordsanalys kan man aldrig vara säker och folk i allmänhet tenderar till att överraska. Är man inte en naturbegåvning inom digital marknadsföring är sökordsanalysen A och O inom sökmotoroptimering, endast med lång erfarenhet inom ett särskilt område kan gissa sig till korrekta sökord.

sökmotoroptimeringNär man gör SEO finns det en del olika komponenter att arbeta med, delvis sökordsanalysen, On-Page SEO och Off-Page SEO.

On-Page SEO syftar till sökmotoroptimeringen på själva hemsidan, då man optimerar titlar, URL’s, innehåll och undertitlar.

Off-Page SEO syftar till sökmotoroptimering som görs utanför hemsidan. Sökmotorer rankar de hemsidor som har flest starka länkar till sig högre upp i sökresultaten. För att få full effekt av SEO behöver man alltså få starka länkar till sin hemsida på seobomb.se. Det kan man göra organiskt genom att lägga upp innehåll av hög kvalitet så etablerade hemsidor från en webbyrå göteborg är naturligt att vilja länka till din hemsida. Man kan även bygga länkar på andra sätt – för detta kontakta en sökmotorkonsult så kan de hjälpa dig.

Annan Off-Page är sociala signaler, det kan vara från Facebook, Twitter, Google+, Youtube och liknande. De ger en annan typ av relevans för Google och inom vissa sökord väger sociala signaler mycket tungt.

Där har du lite att bita i angående SEO, det kan vara överväldigande i början och om man inte är teknisk av sig, kanske inte något man bör ge sig in i. Anlita hellre en professionell sökmotorkonsult för att spara tid och uppnå bästa resultat på kortast möjliga tid.